Archeologische waardenkaart

Er zijn verschillende archeologische adviesbureaus in Nederland, die voor het archeologisch beleid van overheden verwachtings- of waardenkaarten maken. Deze kaarten worden vaak als pdf-bestand aangeleverd, maar zijn wel middels een GIS pakket opgebouwd. Het construeren van een dergelijke GIS kaart is dan ook specialistisch werk, dat door een deskundige archeoloog wordt uitgevoerd. Digireg zelf bouwt de kaart niet op, maar kan u wel bijstaan in het optimaliseren van de archeologische kaart voor het gebruik binnen uw geo-ICT omgeving.

Optimaliseren van bestanden
Om ervoor te zorgen, dat uw medewerkers over de juiste informatie beschikken, zal Digireg eerst de ruwe data opschonen. Dit doen wij door, in samenspraak met u, alle overbodige informatie uit de data te verwijderen en de objecten, zonder nodige overlap, op elkaar aan te sluiten. Hierdoor wordt de GIS kaart aanzienlijk beter gestructureerd en kan er een koppeling gemaakt worden tussen de gegevens. 

Raadplegen van archeologische verwachtingskaart
Het eindbestand met de geoptimaliseerde gegevens kunnen wij in elk formaat aan u leveren. Ook kunnen wij het beleidsdocument digitaliseren en koppelen aan de archeologische waarden, die worden weergegeven. De teksten worden omgezet naar HTML of XML bestanden en in een persoonlijke lay-out opgemaakt. Dit vergroot de gebruiksvriendelijkheid bij het raadplegen van het document. U krijgt binnen uw geo-viewer de beschikking over zowel de kaart, als de teksten.
Indien u niet over een geo-viewer beschikt, kunnen wij voor u een geo website online zetten, die u en de burgers kunnen gebruiken voor het raadplegen van de archeologische waarden.

Heeft u behoefte om uw archeologisch beleid in uw geo-ICT omgeving te implementeren dan kunt u op ons rekenen! Voor vragen of offerteverzoeken kunt u contact opnemen via info@digireg.nl of 077 - 208 6012.

Quote Digireg

Digireg is een dynamisch adviesbureau dat zowel de advisering als productiekant betreffende geo-informatie beslaat. Geo-ICT is voor ons niet alleen een technische tool om informatie te bekijken of te analyseren. Het is de brug tussen techniek, informatie en organisatie. Voor diverse typen en grootte van opdrachtgevers zijn wij dan ook de schakel tussen de techniek en de mensen die er mee werken.


Wat doet Digireg?
Bekijk deze video
Social media

Digireg op Twitter Digireg op LinkedIn Digireg op Youtube
Digireg op Slideshare Digireg op Google+

sitemap
Contactgegevens
Digireg Horst
Schoolstraat 7
5961 EE Horst
T +31 (0)77 - 208 6012
Digireg Rotterdam
Ungerplein 2
3033 BR Rotterdam
T +31 (0)10 307 4610
Overige informatie:
KVK: 65739345
Bank: NL46RABO0146802616
BTW: NL856238909B01
e-mail:

privacy verklaring
venster sluiten

Wat kan Digireg voor u betekenen?