Gemeentelijk register cultuurhistorie, monumenten en beeldbepalende panden

Gemeenten zijn genoodzaakt om cultuurhistorische waarden, monumenten en beeldbepalende panden te beschermen. Om dit te realiseren, is een gedegen registratie van cruciaal belang. Voor diverse werkvelden binnen de gemeente, zoals vergunningverlening en welstand, is een juiste informatievoorziening inzake cultureel erfgoed essentieel.

Inventarisatie en kartering
Indien uw gegevens niet meer up-to-date zijn, kunnen wij voor u een inventarisatie uitvoeren. Hierbij karteren wij alle objecten en worden door een cultuurhistorisch specialist, foto's en objectinformatie aan de database toegevoegd. Hiermee wordt een nulsituatie gecreëerd, waarna u op eenvoudige wijze, zelf het beheer van uw gegevens kunt onderhouden. Indien na het realiseren van de  nulsituatie, uw jaarlijkse wijzigingen gering zijn, zullen wij kosteloos deze wijzigingen doorvoeren in uw database. Zodoende bent u volledig ontzorgd en zijn uw gegevens altijd up-to-date.

Opbouwen registratie en ontsluiting
Landelijk gezien is er al een registratie voor de Rijksmonumenten. Digireg maakt gebruik van deze registratie en vult deze aan met uw eigen gegevens, betreffende cultuurhistorie, gemeentelijke monumenten en beeldbepalende panden. Alle gegevens worden opgeslagen in een universeel uitwisselbare database. Deze kan, door uzelf binnen uw organistie, of door Digireg, middels een Geo webviewer onsloten worden,. Hiermee kunt u tevens uw burgers voorzien van de nodige informatie over de bescherming van het cultureel erfgoed.

Heeft u vragen over de mogelijkheden van het opbouwen van een register cultuurhistorie en monumenten of wenst u een offertegesprek, dan kunt u contact opnemen via info@digireg.nl of  077 - 208 6012.

Quote Digireg

Digireg is een dynamisch adviesbureau dat zowel de advisering als productiekant betreffende geo-informatie beslaat. Geo-ICT is voor ons niet alleen een technische tool om informatie te bekijken of te analyseren. Het is de brug tussen techniek, informatie en organisatie. Voor diverse typen en grootte van opdrachtgevers zijn wij dan ook de schakel tussen de techniek en de mensen die er mee werken.


Wat doet Digireg?
Bekijk deze video
Social media

Digireg op Twitter Digireg op LinkedIn Digireg op Youtube
Digireg op Slideshare Digireg op Google+

sitemap
Contactgegevens
Digireg Horst
Schoolstraat 7
5961 EE Horst
T +31 (0)77 - 208 6012
Digireg Rotterdam
Ungerplein 2
3033 BR Rotterdam
T +31 (0)10 307 4610
Overige informatie:
KVK: 65739345
Bank: NL46RABO0146802616
BTW: NL856238909B01
e-mail:

privacy verklaring
venster sluiten

Wat kan Digireg voor u betekenen?